Dvojica muškaraca prijavljeni zbog kupoprodaje automatske puške

POLICIJSKA uprava virovitičko-podravska podnijela je kaznenu prijavu protiv dvojice muškarca s područja Općine Lukač koje se sumnjiči za ilegalno posjedovanje i prodaju vatrenog oružja.

41-godišnji D. B. prodao je 52-godišnjem Z. Š. automatsku pušku, a prema važećim zakonima automatsko oružje nije moguće privatno posjedovati niti registrirati.

Policija je temeljem dojave zatražila i od Županijskog suda u Bjelovaru dobila nalog za pretragom stana i ostalih prostorija kojima se koristi Z. Š. Tako su pronađene dvije puške, od kojih je jedna bila automatska. Pronađeno je i preko 500 metaka, a sve skupa je policija zaplijenila.

Pronađena još jedna automatska puška

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavska policija izvijestila je, također, o jednoj zaplijeni automatske puške koja je oduzeta 41-godišnjem T. S.

Temeljem sudskog naloga policija je pretresla stan i druge prostorije kojima se T. S. koristi te pronašla automatsku pušku kalibra 7,62 mm i jednu pušku M-48 kalibra 7,9 mm. Pronađena su i 573 komada metaka za automatsku pušku te 28 metaka za pušku M-48.

Policija će protiv T. S. podnijeti kaznenu prijavu zbog držanja nedozvoljenog oružja te zbog protuzakonitog lova.

I.K

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara