Dvojica poduzetnika kojima je Protega dao kredite još mjesec dana u zatvoru

Dvojica poduzetnika kojima je Protega dao kredite još mjesec dana u zatvoru

Tekst: I.Kri.
Foto: seebiz.eu

SUDAC Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić danas je na mjesec dana produžio pritvor Slavenu Čolaku i Davoru Čiliću koje je jučer Uskok optužio za dobivanje deset kredita u iznosu većem od 41 milijun kuna.

> Protega optužen za davanje još 10 nenaplativih kredita HPB-a vrednijih od 41 milijun kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njih su dodatno optuženi i bivši predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega te Ivan Sladonja i Marijo Kirinić iz HPB-a. Odvjetnik Davora Čilića rekao je kako je produženje pritvora apsurdno zato što se više ne može utjecati na svjedoke. "To je apsurdno jer su do sada svi mediji izvještavali o HPB-u. Da je netko htio utjecati na svjedoke, već je to mogao učiniti", kazao je odvjetnik Tomislav Grahovac.

Slaven Čolak i Davor Čilić su, navodno, izjavili kako se ne osjećaju krivima za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti bivših čelnika HPB-a, koji su im dali kredite bez dovoljnih instrumenata osiguranja. Uz Čolaka i Čilića, optužen je i Boris Šimunić koji se nalazi u Remetincu. Šimunić je za Čolaka licitirao cijenu za prodaju samoborskog odmorišta Šmidhen. Čolak je na kraju Šmidhen kupio za 34 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara