Dvojica Riječana privedena zbog 21 provale

Dvojica Riječana privedena zbog 21 provale

Tekst:H.A.
Foto: HRFoto

RIJEČKI policajci su jučer oko 03.00 sati zatekli dvojicu provalnika tijekom izvršenja kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kiosk koji se nalazi u Ulici Vatroslava Lisinskog u Rijeci.

Radi se o dvojici Riječana u dobi od 54 i 43 godine života nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su već tijekom iste noći izvršili provalu u kiosk u Trnininoj ulici u Rijeci odakle su otuđili oko 140 šteka cigareta u vrijednosti od oko 25.000 kuna.

No, tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da su ova dvojica Riječana počinila još dvadeset  teških krađa provaljivanjem. Veći dio (17) kaznenih djela počinili su u veljači ove godine, a ostalo u siječnju te tri provale krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objekti u koje su provaljivali su kiosci i to, osim u centru grada Rijeke, sumnja se da su provalili i u kioske na području Vežice, Pećina, Crikvenice, Zameta, Kraljevice, Novog Vinodolskog, Opatije i Kastva. Iz kioska su otuđili zaista veliku količinu cigareta, no osim toga, iz kioska u Kumičićevoj ulici u Rijeci, u kojeg su provalili početkom veljače otuđili su aparate za brijanje i dječje igračke.

Nadalje je utvrđeno da su provalili u trgovinu mješovitom robom u Jadranovu i skladišni kontejner na Pećinama iz kojega su otuđili više električnog alata. Veću količinu alata otuđili su i iz skladišta jedne hale u izgradnji na području Kastva, gdje se pričinjena materijalna šteta cijeni na oko 30.000 kuna.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 300.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara