Dvojica švercera kod Iloka pokušali prokrijumčariti 29 tisuća kutija cigareta

29 TISUĆA kutija cigareta zaplijenjeno je danas u blizini Iloka, nakon što je vukovarsko-srijemska policija zaustavila dvojicu muškaraca koji su iste traktorom pokušali prokrijumčariti u Hrvatsku.

Dvojica švercera, 23-godišnji državljanin Hrvatske iz Iloka i 40-godišnji državljanin Srbije iz Ljube, dočekani su u zasjedi. Policija je, naime, ranije posumnjala  da se 23-godišnji Iločanin bavi nedopuštenim poslom budući da je Iločanin svojeg poznanika dočekao traktorom u polju.

Policija procjenjuje da su cigarete u Srbiji kupljene po cijeni od 150.000 kuna, pri čemu bi istima na crnom tržištu u Hrvatskoj cijena bila 300.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio zaplijenjenih cigareta ima markice Ministarstva financija Republike Srbije, a dio hrvatske izvozne markice. Cigarete su najvjerojatnije bile namijenjene zagrebačkom tržištu, rekao je na današnjoj konferenciji za tisak pomoćnik načelnika policijske postaje u Iloku Zvonko Ljubić.

Državljanin Srbije priveden je istražnome sucu Županijskoga suda u Vukovaru Milanu Kojiću, koji mu je odredio 48-satni pritvor, a hrvatski je državljanin nakon kriminalističke obrade pušten i protiv njega će se podnijeti prijava za pomaganje u kažnjivom djelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara