EBRD promovira Hrvatsku kao investicijsku i kulturnu destinaciju

EBRD promovira Hrvatsku kao investicijsku i kulturnu destinaciju

Foto: Hina Na slici: Vedrana Jalušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku

EUROPSKA banka za obnovu i razvoj (EBRD) i informativna platforma Emerging Europe danas su domaćini poslovne konferencije o Hrvatskoj čiji je cilj promovirati Hrvatsku kao investicijsku i kulturnu destinaciju.

U okviru ovog investicijskog događaja, predstavnici hrvatskih kompanija i strani ulagači razgovarat će o mogućnostima i izazovima ulaganja u Hrvatskoj, s ciljem ukazivanja na veliki potencijal Hrvatske, navodi se u priopćenju EBRD-a.

Hrvatska je most između EU i zemalja zapadnog Balkana

Kako navode iz EBRD-a, Hrvatska je poput mosta između Europske zajednice i susjednih zemalja zapadnog Balkana, pozicionirana preuzeti vodeću ulogu poveznice između srednje i jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turizam je 2015. zabilježio rekordnu sezonu s više od 14 milijuna posjetitelja i porast od preko 8 posto u donosu na 2014. EBRD očekuje da će se tijekom ove godine nastaviti s rastom i vidi veliki potencijal u jačanju uloge Zagreba kao poveznice između velikih tržišta na ovim područjima.


Cilj konferencije je privući pažnju predstavnika međunarodne poslovne zajednice, mjerodavnih, kao i ulagača, na taj potencijal.

Nakon uvodne riječi Betsy Nelson, potpredsjednice EBRD-a, obraćanja NJ.E. g. Ivana Grdešića, veleposlanika Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji, te izlaganja Vedrane Jelušić Kašić, direktorice EBRD-a za Hrvatsku, slijedi panel diskusija na temu različitih mogućnosti ulaganja u sadašnjem makroekonomskom i političkom okruženju. Panelisti će biti Ivana Gažić (predsjednica uprave Zagrebačke burze), Siniša Reljić, (direktor, Navis Consult d.o.o. dio Rolls-Royce Grupe), Vedrana Likan (predsjednica uprave, British Business Centre Hrvatska i Managing Partner Hrvatska, BiH i Slovenija, Colliers), Zvonimir Mršić (predsjednik uprave, Podravka) te Hrvoje Bardek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara