Egipatski diplomat otet u Iraku; Otmičari sedmorice talaca nude novi rok od 48 sati

KATARSKA televizijska postaja Al-Jazeera objavila je u petak da je u Iraku otet jedan egipatski diplomat, kao i da otmičari sedmorice talaca trojice Indijaca, trojice Kenijaca i jednog Egipćanina daju novi rok od 48 sati njihovom poslodavcu da odgovori na zahtjeve.

Egipatskog diplomata otela je skupina koja traži da Egipat obustavi suradnju s američkim snagama u Iraku. "Skupina je priopćila da je otmica odgovor na riječi egipatskog premijera Ahmeda Nazifa da je Egipat spreman ponuditi svoje iskustvo privremenoj iračkog vladi", kaže Al Jazeera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na snimci koju je objavila ta televizijska postaja skupina koja sebe naziva "Crne zastave" nudi rok od 48 sati kuvajtskoj tvrtki Gulf Link Transport da odgovori na zahtjeve.

Pošto je najprije tražila da se tvrtka povuče iz Iraka, sada traži i "isplatu odštete obiteljima žrtava iz Falluje (zapadno od Bagdada) i oslobađanje zatočenih Iračana iz američkih i kuvajtskih zatvora", javlja Al-Jazeera.

Skupina je u srijedu zaprijetila da će početi ubijati taoce od subote ako se tvrtka ne povuče iz Iraka, a zatražila je i da Indija, Kenija i Egipat povuku svoje državljane iz te zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara