EGIPATSKI DIPLOMAT POTVRDIO DA SU GA IRAČKI OTMIČARI OSLOBODILI

Egipatski diplomat otet prošlog tjedna u Iraku rekao je u ponedjeljak da su ga otmičari oslobodili i sad je na sigurnome u egipatskom veleposlanstvu u Bagdadu.

"Nije bilo nikakvih dogovora", rekao je Mohamed Mamhoud Qutb u telefonskom razgovoru za Reuters.

Qutb, treći tajnik veleposlanstva, kaže da su otmičari zamjerili Egiptu što je prošlog tjedna ugostio novoga iračkog premijera Iyada Allawija.

"Oteli su me samo da pošalju poruku Egiptu jer se ne slažu s time da je Egipat primio (iračkoga) premijera. Kažu da je poruka poslana i zato su me oslobodili", rekao je.

Qutb je novinarima rekao da su otmičari s njim dobro postupali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otet je kad je u petak izlazio iz bagdadske džamije. To je bila prva otmica diplomata u Iraku, u kojem su gerilci oteli desetke stranih radnika.

U Kairu je jedan dužnosnik egipatskoga ministarstva vanjskih poslova rekao: "Radi njegova oslobađanja stupili smo u kontakt s mnogim Iračanima na svim političkim razinama i na kraju je uspjelo. On će ostati na svojem položaju u Bagdadu".

Nedugo nakon otmice, televizija al-Jazeera emitirala je snimku na kojoj se vidi Qutb kako sjedi pred šest maskiranih osoba iz skupine koja se naziva "Lavovima Božjega bataljuna u Iraku".

Prema televizijskom prilogu, otmičari su od Egipta tražili da ne surađuje s američkim snagama u Iraku.

(Hina) xvm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara