Egipatski mornar umro u Brazilu od antraksa

Egipatski mornar umro u Brazilu od antraksa

ČLAN posade jednog egipatskog trgovačkog broda umro je u sjevernom Brazilu od antraksa nakon što je otvorio kofer koji je sadržavao tu smrtonosnu bakteriju, a koji je nosio u Kanadu.

Glasnogovornik brazilske savezne policije izjavio je u ponedjeljak da je autopsija Egipćanina identificiranog kao Ibrahima Saveda Solimana Ibrahima pokazala da je umro nakon unutarnjeg krvarenja i višestrukog otkazivanja organa.

"On je bio žrtva antraksa", rekao je Fernando Sergio Castro i dodao da je policija 90 posto sigurna da je antraks prouzročio smrt Ibrahima 11. travnja.

Ibrahim je doputovao u Brazil iz Kaira kako bi se pridružio svom brodu koji je ukrcao boksit u Amazoni da ga preveze u Kanadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislimo da se radi o bioterorizmu i da je Brazil samo bio usputna točka", rekao je Castro. Prema njegovim riječima, Ibrahimu je neidentificirana osoba u Kairu dala kofer s antraksom i on ga je trebao isporučiti nepoznatoj osobi u Kanadi. Castro vjeruje da Ibrahim nije znao što se nalazi u koferu i da ga je otvorio iz znatiželje.

Ibrahim je umro prije nego što je njegov brod doplovio u Kanadu gdje je odmah stavljen u karantenu prošlog tjedna. Kanada je preko Interpola upozorena na brod.

Glasnogovornica kanadskog ministarstva zdravstva u Halifaxu je izjavila da su brazilske vlasti poslale preliminarne rezultate autopsije, a da se konačni rezultati očekuju najranije u utorak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara