EK i OSCE: Izbori u Hrvatskoj provedeni transparentno, profesionalno i u duhu dobrog vladanja

EUROPSKA komisija u ponedjeljak je pozdravila "uredne" parlamentarne izbore jučer održane u Hrvatskoj, a njezini su članovi poručili kako očekuju da će nadolazeća vlada raditi na ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Kako donosi portal EUbussiness.com, nedjeljni izbori u Hrvatskoj, u kojima prema preliminarnim rezultatima vladajuća stranka vodi, kako portal piše, u "tijesnoj" borbi protiv SDP-a, "provedeni su u duhu dobrog vladanja i u skladu s internacionalnim standardima", kazao je to povjerenik za proširenje EU Olli Rehn.

"Vjerujem da će buduća vlada težiti učlanjenju Hrvatske u EU i da će raditi na ispunjenju kriterija  koje treba doseći ukoliko žele ostvariti svoje ambicije koje si je Hrvatska zacrtala", kazao je Rehn, misleći na ulazak Hrvatske u NATO i EU.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OSCE), čiji su promatrači nadgledali izbore, izjavili su kako su izbori provedeni "transparentno i profesionalno" te kako su pokazali napredak na području ispunjavanja kriterija koje OSCE ima kada su u pitanju demokratski izbori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara