EK odobrila dodatnih 5 milijuna eura Hrvatskoj za 2004.

Europska komisija odobrila je Hrvatskoj dodatnih 5 milijuna eura za program CARDS za 2004. godinu koji bi trebali isključivo biti namijenjeni poboljšanju uvjeta na graničnom prijelazu Bajakovo, priopćila je u petak Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj.

"Hrvatskoj je odobreno dodatnih 5 milijuna eura na već odobrenih 76 milijuna. Novac će isključivo biti korišten za poboljšanje infrastrukture na graničnom prijelazu Bajakovo", kaže se u priopćenju.

"Očekivane koristi su brža granična kontrola i time olakšavanje prometa dobara, ljudi i usluga" između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, pojašnjava se.

Europska komisija ukupno je odobrila dodatnih 48,9 milijuna eura za ovu godinu, kako bi se dala potpora prioritetima definiranim u akcijskim programima Hrvatske, Albanije, BiH, Makedonije i Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bosna i Hercegovina dobila je dodatnih 7 milijuna eura koji će prije svega biti potpora integriranom programu povratka izbjeglica i prognanika, te, zajedno s drugim donacijama, pomoći BiH u suđenjima ratnim zločincima potporom utemeljenju Tajništva za ratne zločine.

Vlasti BiH dobit će pomoć i za bolju komunikaciju sa stanovništvom o koristima ali i obvezama povezanim sa sudjelovanjem zemlje u Procesu stabilizacije i pridruživanja.

Makedonija će dobiti dodatnih 8 milijuna eura, a Kosovo dodatnih 23,9 milijuna.

(Hina) xmaš ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara