EK ove godine sufinancirala 233 kulturna projekta

U OKVIRU svog programa Culture 2000, Europska komisija ove je godine dala dio sredstava za 233 europska kulturna projekta od kojih se većina temelji na kulturnoj baštini, prioritetnoj domeni ove godine, priopćila je u petak Europska komisija.

Za te je projekte izdvojeno ukupno 32 milijuna eura, a u njima je sudjelovalo trideset zemalja u okviru programa Culture 2000.

Radi se o kulturnom programu Europske komisije koji podupire jednogodišnje ili višegodišnje programe, te daje potporu stvaranju europskih kulturnih mreža.

Osim 25 zemalja, Norveške, Islanda i Liechtensteina ove su godine pomoć za svoje kulturne programe dobile i dvije zemlje kandidati - Bugarska i Rumunjska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski gradovi kulture - Lille i Genova, dobili su za pripreme 250.000 eura te još 750.000 za aktivnosti koje su se u ta dva grada odvijale tijekom godine.

Culture 2000 ove je godine izabrao i šest projekata za koje je dao subvencije trećim zemljama.

Što se tiče 2005. i 2006., Europska komisija nije utvrdila prioritete u kulturnim i umjetničkim programima, a u srpnju ove godine predložila je novi program kulturne suradnje za razdoblje od 2007. do 2013.

On će biti koncentriran na tri prioriteta: mobilnost kulturnih i umjetničkih djelatnika, mobilnost djela i interkulturalni dijalog. Za te projekte moglo bi biti izdvojeno više od 400 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara