EKO KVARNER: bozanić podržao akcije protiv sporazuma "družba adria"

Predstavnici ekološke udruge Eko Kvarner izjavili su danas da je kardinal Josip Bozanić podržao njihove akcije protiv sporazuma "Družba Adria" za koji smatraju da predstavlja veliku opasnost za ekosustav Kvarnera i njegove prirodne resurse.

Na konferenciji za novinare nakon prijema u Nadbiskupskom dvoru predsjednik Eko Kvarnera Vjeran Piršić izjavio je da je Bozanić podržao njihove akcije i preporučio im upornost.

Kardinala smo željeli obavijestiti o velikoj opasnosti koja prijeti Kvarneru zbog projekta "Družba Adria", ali i drugih ekoloških problema, rekao je.

Bozanić je istaknuo da je očuvanje okoliša jedan od bitnih nauka Crkve, jer ako je okoliš Božje djelo, prema njemu se treba odnositi s poštovanjem.

I dalje ćemo tražiti da Janaf bude transparentan i da se projekt još jednom kritički analizira, a najbitnija je studija utjecaja na okoliš, koja je u izradi, rekao je Piršić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim Hrvatski sabor počne zasjedati zastupnik Tonči Tadić (HSP) će sporazum s "Družbom Adria" ponovno staviti na dnevni red, najavio je Piršić.

Dodao je kako bi i HDZ mogao odbaciti taj sporazum, a današnji posjet Bozaniću je "signal HDZ-u koji će biti prepoznat".

Piršić je rekao da su Bozanića zamolili za savjet jer im je najveći problem što je veliki broj građana protiv opasnih projekata za okoliš, ali je nemotiviran i osjeća se bespomoćno.

Po našim analizama, samo dva posto građana je aktivno, a deset posto aktivnih u društvu znači da je društvo zdravo, dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara