Ekskluzivno: Dino Drpić dužan državi skoro 800 tisuća kuna

Ekskluzivno: Dino Drpić dužan državi skoro 800 tisuća kuna

DINO DRPIĆ, proslavljeni nogometaš Dinama "zaboravio" je platiti oko 760 tisuća kuna poreza, na što su mu se natovarile i razmjerno male kamate od oko 15 tisuća kuna, iz čega proizlazi da ga Republika Hrvatska goni zbog ukupno 774.219 kuna neplaćenog poreza na dobit, PDV-a i drugog stupa mirovinskog osiguranja.  Porezna uprava bi mu osam dana nakon objave rješenja trebala sjesti na račun u banci.

Obznanila je to u rješenju o ovrsi Porezna uprava koja ima bivšu Drpićevu adresu, Lička 35, s koje se sa svojom suprugom Nives preselio u novi stan na Šestinama. 


Kliknite za veliku fotografiju

Knjigovotkinja Drpićevih tvrdi da dug nije toliki

Drpićeva supruga Nives isprva se začudila viješću te je rekla da su im računi aktivni te da čisto sumnja da nije plaćao porez. Nakon konzultacija s knjigovođom, tvrdi da nema teorije da je dug toliko visok.

"Knjigovotkinja kaže da je ta priča smiješna i da ne duguje toliko. Nisu nam uopće slali opomene, a ne bih rekla da nas nisu našli na novoj adresi", izjava je supruge Dine Drpića. Ističe i da joj je poznato da njen suprug ima dugovanja, ali nikako tako visoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak je bio obaviješten

Međutim, svatko tko ode u Poreznu upravu na Maksimiru na oglasnoj ploči uz pet papira objašnjenja naloga o ovrsi računa Dine Drpića najprije u Privrednoj, a onda i ostalim bankama, može vidjeti i dvije kuverte na kojima je uz bivšu adresu Drpićevih udaren pečat "Obaviješten - nije podigao pošiljku". Porezna uprava napominje da Drpiću ostaje pravo na žalbu, koja na njegovu žalost ne odlaže ovrhu.

Je li moguće da je došlo do zabune u visini iznosa dugovanja, za sada nismo uspjeli doznati iz Porezne uprave. Neslužbeno smo doznali da se mala kamata može objasniti time što je svaka uplata koju je Drpić stavljao na račun države pokrivala "zatvaranje" kamate, nakon čega tek slijedi plaćanje glavnice.

To što je uspio nakupiti 800 tisuća kuna poreza a da mu se ništa ne dogodi, pokraj priča o smrtnicima kojima blokada računa nastupa nakon nekoliko tisuća ili desetaka tisuća kuna duga, opet neslužbeno, najvjerojatnije može zahvaliti naklonosti svog  referenta u Poreznoj upravi.

Ana Benačić
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara