Eksplozija u makedonskom počasnom konzulatu u Karachiju

SNAŽNA eksplozija odjeknula je protekle noći u makedonskom počasnom konzulatu u Karachiju u Pakistanu u kojoj su poginula tri Pakistanca, objavilo je u četvrtak makedonsko ministarstvo vanjskih poslova.

Makedonsko Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije uputilo je notu pakistanskim vlastima u kojoj zahtijeva istragu o tom terorističkom činu kao i zaštitu makedonskog počasnog konzula u Karachiju Bilala Ahmeta Kureschija koji je na toj dužnosti od 1994.


Prema glasnoigovornici Ministarstva Santi Argirovoj, konzul smatra da taj nasilnički čin nije upućen njemu, nego možda ima veze s prosvjedima rodbine šestero ubijenih Pakistanaca u ožujku ove godine u blizini Skoplja, za koje je makedonska policija tvrdila da su teroristi.

Upoznavajući novinare o prvim saznanjima o incidentu ona je izjavila kako je na zidovima srušena konzulata pronađeno više poruka, među kojima: ´Mi smo al-Qaeda-Pakistan´, ´Prema nevjernicima odnosit ćemo se kao što se oni odnose prema nama´ i ´Ovo je samo upozorenje´.

Predsjednik Makedonije Boris Trajkovski izrazio je najoštriju osudu za taj teroristički čin i sućut obiteljima poginulh, izjavio je glasnogovornik predsjednika Bojan Jovanovski i dodao kako se od pakistanskih vlasti očekuje da dostave podrobnije informacije o pozadini toga incidenta. U međuvremenu upućena su uputstva o poduzimanju pojačanih mjera zaštite svih makedonskih diplomatskih predstavništava u svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara