Eksplozije automobila u Bagdadu, najmanje 8 mrtvih

Eksplozije automobila u Bagdadu, najmanje 8 mrtvih
U DVJEMA eksplozijama automobila bombe u srijedu ujutro u Bagdadu ubijeno je najmanje osam osoba, javljaju agencije pozivajući se na iračke službene izvore te očevice.

U eskploziji drugog "vozila blizu bolnice Al-Alwiyya (u središtu Bagdada) poginulo je šest osoba", rekao je dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova a prenijela agencija France presse.

"Prvo je vozilo eksplodiralo blizu veleposlanstva Australije u 7 ujutro po mjesnom vremenu no nemamo podataka o žrtvama, rekao je isti izvor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva su Iračana ubijena a šest ih je ranjeno pred veleposlanstvom Australije, kazao je pak šef policijske ophodnje Hussein Ali za istu agenciju.

Njemačka dpa javlja da u eksploziji automobila nema australskih žrtava citirajući riječi glasnogovornice ministarstva vanjskih poslova iz Canberre "Nijedan australski djelatnik nije ranjen".

Australija je američki saveznik u Iraku i jedna od prvih zemalja koja se pridružila koaliciji u Iraku uputivši oko 2.000 svojih vojnika. Agencija Reuters podsjeća da je otada Australija smanjila broj svog ljudstva na 900 a oni su uglabnom zaduženi za obnovu Iraka i diplomatsku zaštitu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara