Eksplozije blizu pet crkava u Bagdadu; nema žrtava

U BLIZINI pet crkava u Bagdadu u subotu je u razmaku od dva sata eksplodiralo nekoliko bomba kućne izrade, pri čemu je nastala materijalna šteta, ali nije bilo žrtava, rekao je pukovnik Adnan Abdelrahman iz iračkog ministarstva unutarnjih poslova.

"U blizini tih crkava rano ujutro eksplodiralo je pet podmetnutih eksplozivnih naprava", rekao je Abdelrahman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prva se eksplozija dogodila kod crkve sv. Josipa (zapad) u 4 sata; u 4.20 eksplodirala je bomba kod sv. Josipa u Dori (jug); u 4.40 kod sv. Pavla u Dori; u 4.50 kod pravoslavne crkve u Karradi (centar) i sat vremena kasnije kod sv. Tome u Mansuru (zapad)", pojasnio je Abdelrahman. "Zgrade su pretrpjele štetu, ali nemamo dojava o ozlijeđenima", dodao je.

"Ako je vlada nemoćna, što mi možemo učinti?", izjavio je patrijarh Emmanuel Delly, potvrdivši da u napadima nije bilo žrtava. "Božje su kuće otvorene svima i mi ih ne možemo zatvoriti. Samo ih (napadače) možemo pozvati da ne napadaju mjesta štovanja, ma koje vjere bila", dodao je.

Kršćani predstavljaju oko tri posto iračke populacije, a većinom se radi o pripadnicima sirijskih, asirijskih i kaldejskih crkava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara