Ekstremni slučaj elefantijaze: Kineskinja ima noge teške 50 kilograma

24-GODIŠNJA Kineskinja ne može raditi ni nositi hlače zbog teške deformacije na nogama, koja joj se pojavila dok je imala šest godina. Njene noge teže 50 kilograma, a poremećaj od kojeg pati stručno se naziva elefantijaza.

Njezinim patnjama bi ipak mogao doći kraj jer joj je jedan kirurg s Tajvana ponudio besplatnu operaciju. Elefantijazu uzrokuju parazitski crvi koje prenose komarci u tropskim krajevima i Africi.

Doktor Hsu Wen-hsien, koji će voditi operaciju u ponedjeljak, rekao je kako nikada nije vidio tako ekstreman slučaj u svojih 30 godina liječničke prakse. "Pacijenti u prijašnjim slučajevima nikada nisu imali toliko natečene noge", dodao je Hsu.

"Vrlo je vjerojatno kako je bolest počela začepljenjem njezinih vena te nakupljanjem krvi u njezinim limfnim čvorovima, zbog kojih su noge toliko i natekle", zaključio je Hsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo mi je natekla lijeva noga, ali nakon dvije godine bolest se proširila i na moju desnu nogu", kazala je Wang Cheng i dodala kako svako malo pati od groznice i bolova u mišićima, prenosi AFP.

Cheng će u bolnici ostati mjesec dana nakon operacije, a bit će joj potrebna i dva mjeseca rehabilitacije kad se vrati kući. Operacija, koja joj je ponuđena besplatno, inače košta oko 16.500 dolara.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara