EL BARADEI 6. TRAVNJA U POSJETU IRANU

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamad el Baradei 6. travnja posjetit će Teheran, izvijestila je u ponedjeljak tvmreža Khabar.

Mreža se poziva na izvješće Iranske organizacije za atomsku energiju prema kojemu će glavna tema razgovora između El Baradeija i iranskih dužnosnika biti pojašnjenje pitanja vezanih za ranije potaknute teme koje se odnose na nuklearne projekte te zemlje.

Iranci su nastavili raditi na ključnome dijelu ciklusa proizvodnje nueklarnog goriva, ne kršeći sporazum dogovoren s UN-ovom agencijom koji se odnosi na prekid procesa obogaćivanja urana, rekao je u nedjelju za državnu televiziju iranski dužnosnik zadužen za iransko nuklearno pitanje. Gholam Reza Aghazadeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Počeli smo s eksperimentalnom fazom obrade urana u tvornici u Isfahanu. Riječ je o tvornici za obradu, a ne obogaćenje urana. U njoj će se proizvoditi sve supstance potrebne u ciklusu proizvodnje nuklearnog goriva", objasnio je.

Tvornica u Isfahanu dio je veće infrastrukture u sklopu koje se obrađuje uran te se proizvode supstance koje zatim mogu biti upotrijebljene i za obogaćivanje urana.

(Hina) xmh yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara