Elisabeth Fritzl ocu pomogla u podrum odnijeti vrata svoje dugogodišnje tamnice

VRATA tamnice u kojoj je provela 24 godine svog života, austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu u podrum je pomogla unijeti njegova kći Elisabeth.

Naime, kako javljaju austrijski mediji, čelična vrata, koja su godinama skrivala Fritzlovu mračnu tajnu, teže punih 300 kilograma te su bila potrebna čak četvorica vatrogasaca kako bi ih se otvorilo.

Fritzl je vrata u podrum unio 1984. godine, uz pomoć kćeri, koju je nedugo zatim ondje i zatočio. Kako bi se osigurao da Elisabeth i djeca neće moći sami otvoriti vrata, njihov okvir je zabetonirao.

Troje Fritzlove djece se najesen vraća u školu

Troje djece koje je Fritzl odgajao u obiteljskoj kući - 16-godišnja Lisa, 14-godišnja Monika i 12-godišnji Alexander, najesen se vraćaju u školu. S obzirom da su od rođenja živjeli na slobodi, teško podnose boravak u klinici i žele što prije vidjeti prijatelje. Stoga je njihova majka Elisabeth odlučila kako će se u rujnu vratiti u školske klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među informacijama koje su procurile iz psihijatrijske klinike Amstetten-Mauer, gdje se Fritzlova obitelj oporavlja, i ona je da su djeca, nakon prvotnog šoka, sad presretna što konačno žive s majkom.

"Unatoč sreći zbog toga što je obitelj zajedno, teško im je. Nisu navikli na izolaciju. Od kad su ušli u kliniku nemaju uz sebe mobitele i od tad se nisu čuli s prijateljima. Najesen bi se trebali vratiti u školu, međutim još nije odlučeno hoće li to biti njihova stara škola ili će se obitelj preseliti, a djeca dobiti novi identitet", rečeno je u klinici.

Kerstin bi uskoro mogla i progovoriti?

Djeca koja su život provela u zatočeništvu, 18-godišnji Stefan i šestogodišnji Felix, privikavaju se na život van tamnice. Njihova 19-godišnja sestra Kerstin se u nedjelju, nakon mjesec dana od hospitalizacije, konačno probudila iz kome. Iz bolnice odbijaju dati službenu potvrdu o tome da je "otvorila oči", međutim mediji su od jednog djelatnika bolnice doznali kako se liječnici nadaju da bi djevojka uskoro mogla i progovoriti.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP / Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara