ELITNA BRITANSKA ŠKOLA ETON ANGAŽIRAT ĆE ISLAMSKOG SVEĆENIKA

Britanski elitni internat Eton, na kojem su maturirali ne samo prinčevi kraljevske krvi William i Harry, nego i 18 dosadašnjih britanskih premijera, angažirat će među svojim profesorima i jednog muslimanskog imama kako bi njihovi učenici "bolje shvatili islam".

Britanski list "Sunday Times" izvijestio je da je direktor Etona, Tony Little, u cirkularnom pismu upućenom roditeljima oko 1.300 privilegiranih đaka, umirio uznemirene duhove svečano se obvezavši da će Eton, u kojem godišnja školarina iznosi više od 30.000 eura, i dalje ostati anglikansko-kršćanskom obrazovnom institucijom.

Islamski svećenik, vjerojatno teoretičar s diplomom Oxforda, neće se samo posebno brinuti za oko 20 muslimanskih đaka Etona nego će sasvim općenito poticati "razumijevanje za islamsku kulturu" kod svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od rujna će Eton u ponudu stranih jezika koji se predaju po prvi puta uvrstiti i arapski. Prema dobro informiranom tabloidu, primjer Etona uskoro će slijediti i ostali skupi britanski internati.

U stalnu etonsku postavu za duhovnu potporu već se ubrajaju četiri anglikanska svećenika, jedan katolički i jedan židovski.

(Hina) xsd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara