Elon Musk ima velike planove: Baterijski sustavi za kućanstva i kamioni na struju

Elon Musk ima velike planove: Baterijski sustavi za kućanstva i kamioni na struju

Foto: Hina, Tesla

ELON MUSK objavio je novi plan za svoju kompaniju Tesla, koji otkriva vrlo ambiciozne ciljeve koje ovaj proizvođač električnih automobila želi postići.

Prvi plan Musk je objavio prije deset godina, kada je najavio proizvodnju automobila - danas poznatih kao Tesla S i Tesla X.

Elon Musk sada želi stvoriti sustav solarnog krova s baterijom, te je pojasnio da je zbog toga i došlo do spajanja njegove kompanije Solar City s Teslom.

Tesla je prošle godine predstavila baterije za kućanstva koja vlasnicima nekretnina omogućuju da budu manje ovisna o električnoj energiji iz mrežnih sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeljenjem vozila do jeftinog Tesla automobila

Osim novih solarnih sustava za kućanstva, Musk ima viziju stvoriti sustav za dijeljenje vozila vlasnika Tesla automobila.

"Omogućit ćemo da svoje vozilo uvrstite u Teslinu flotu za dijeljenje vozila i tako ostvarite prihode dok ste na radnom mjestu ili na godišnjem odmoru, čime možete smanjiti troškove otplate vozila", navodi Musk.

Sustav za dijeljenje vozila mogao bi toliko smanjiti troškove, da bi si svatko mogao priuštiti posjedovanje Tesla automobila, smatra Musk.

Također, Musk planira ući i na tržište kamiona i gradskog prijevoza, no to je još u ranoj fazi razvoja i više detalja o tim projektima doznat ćemo sljedeće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara