Elvis Bošnjak v.d. ravnatelj splitskog HNK

VRŠITELJ dužnosti ravnatelja Drame splitskog Hrvatskog narodnog kazališta postao je Elvis Bošnjak, glumac i dramski pisac iz Splita.

Takvu odluku donio je danas intendant HNK u Splitu Milan Štrljić, izvijestila je služba za odnose s javnošću.

Prošlu kazališnu sezonu 2003./04. Dramu splitskog kazališta vodilo je vijeće u sastavu Nenni Delmestre, Georgij Paro i Elvis Bošnjak.

Bošnjak je rođen 1971. godine u Splitu. Nakon završenog studija glume 1993. godine odlazi u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje ostvaruje niz uloga, kako u matičnoj kući, tako i u HKD - teatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Split se vraća 1995. i dobiva angažman u splitskom HNK, gdje ostvaruje brojne značajne uloge, a osim kao vrstan glumac, u matičnoj se kući potvrđuje i kao respektabilan dramski autor.

Njegov prvi izvedeni dramski tekst je "Otac", praizveden 2000. u režiji Nenni Delmestre. Predstava je na 11. Marulićevim danima višestruko nagrađena, među ostalim kao najbolja predstava u cjelini, te kao najbolji izvedeni tekst festivala.

Sljedeći Bošnjakov tekst "Nosi nas rijeka", izveden 2002., proglašen je najboljom predstavom sezone i kazališnim događajem godine u Hrvatskoj, a na 13. Marulićevim danima dobiva najviše nagrada.

"Hajdemo skakati po tim oblacima" treći je Bošnjakov tekst postavljen na sceni HNK u Splitu.

Elvis Bošnjak je 2002. godine dobio nagradu "Vladimir Nazor".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara