Emil Tedeschi: U krizi smo već godinama, ali to nitko nije htio priznati

Tekst: Z.J.
Foto: Atlantic

"ZASLUŽNI za ovakvo katastrofalno stanje su svi, od Vlade, gospodarstvenika, Crkve i sindikata te nitko od njih nema čiste ruke", rekao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i počasni konzul Irske u Hrvatskoj komentirajući sveukupno stanje u Hrvatskoj.

"Hrvatska samoj sebi nije željela priznati da je u krizi već godinama", rekao je Tedeschi na skupu "Ante Čičin-Šain" koji se po četvrti put održava u organizaciji središnjih banaka Hrvatske i Irske te Hrvatsko-irske poslovne udruge, prenosi Seebiz.

Tedeschi je upozorio da je razdoblje dobroga i lagodnog života gotovo te da bi se svaki pojedinac trebao odreći dijela svog komfora da bi uspjeli prevladati ovu krizu. "U krizi smo već godinama, ali smo jahali na valu velikog globalnog rasta, a nismo razmišljali o onome što se događa kod nas."

"Kada sam 2007. premijeru Sanaderu spomenuo krizu reagirao je s iznenađenjem i demantijem kazavši da sam u krivu, te da naše gospodarstvo raste", naveo je Tedeschi primjer kojim je želio prikazati neosjetljivost bivšeg premijera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara