Engleski tabloidi ispričali se sedmero prijatelja obitelji McCann

Engleski tabloidi ispričali se sedmero prijatelja obitelji McCann

BRITANSKI tabloid Daily Express objavio je ispriku prijateljima Kate i Gerryja McCann, kao dio legalne nagodbe u koju je uključena i svota od oko 3.6 milijuna kuna.

Sedmero prijatelja obitelji McCann, tužilo je medijsku grupu Express oko serije članaka, koji su se bavili temom nestanka Madeleine McCann u portugalskom ljetovalištu. Pod naslovom "Isprika sedmero iz Tapasa", Daily Express i Daily Star ispričali su se za objavljivanje "potpuno neistinitih" tvrdnji, koje su sugerirale kako je sedmero prijatelja lagalo o okolnostima nestanka male Madeleine McCann.

"U člancima objavljenim između srpnja i prosinca prošle godine, insinuirali smo kako su prijatelji McCannovih zataškavali istinu o nestanku Madeleine McCann te na taj način na krivi put navodili istražitelje slučaja", piše između ostalog u isprici, koju koju prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavamo se za prouzročene neugodnosti Jane Tanner, Russellu O'Brienu, Fioni Payne, Davidu Payneu, Matthewu Oldfieldu, Rachael Oldfield i Diane Webster, kojima smo pristali isplatiti i novčanu naknadu i koja će biti uplaćena u fond Pronađimo Madeleine McCann", stoji na kraju isprike.

Osim sedmero prijatelja, medijska grupa Express isplatila je oko 4.5 milijuna kuna odštete i obitelji McCann zbog tvrdnji kako su sudjelovali u nestanku svoje kćeri.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara