Erdogan: Ubojstvo svećenika Santora nije vezano uz karikature

TURSKI premijer Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu za talijansku tv postaju RAI kako je ubojstvo talijanskog svećenika Andree Santora duboko potreslo njegovu zemlju, po prvi put obznanivši da motivi toga ubojstva nisu bili izravno povezani s karikaturama proroka Muhameda.

"Prošlotjedno ubojstvo svećenika Andree Santora u katoličkoj crkvi Sveta Marija u crnomorskom gradu Trabzonu duboko je ranilo Tursku i povrijedilo osjećaje milijuna njezinih građana", rekao je turski premijer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervju datom talijanskoj televizijskoj postaji RAI, a čije izvode je u srijedu prenijela turska državna rtv mreža, Erdogan je po prvi put javno obznanio kako ubojstvo don Santora nije u izravnoj vezi s karikaturama proroka Muhameda koje su se pojavile na stranicama više zapadnoeuropskih i drugih listova. Ovo ubojstvo pogodilo je Tursku kao zemlju koja promiče dijalog civilizacija, vjera, kultura i naroda, a jedina utjeha je činjenica da je ubojica brzo uhićen i priveden pred lice pravde, rekao je Erdogan.

Svećenika Santora, koji je proveo pet godina u Turskoj, ubio je u nedjelju 5. veljače u crkvi "Sveta Marija" maloljetni O.A. iz Trabzona. Pozadina tog zločina još se istražuje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara