EU ĆE FINANCIRATI TRI EKOLOŠKA PROJEKTA U HRVATSKOJ

Europska komisija sufinancirat će iz svog programa za zaštitu okoliša LIFE tri projekta u Hrvatskoj u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 700.000 eura.

Taj je iznos dio ukupnog paketa od gotovo osam milijuna eura, koje je EU namijenila za ekološke projekte u trećim zemljama za 2004. godinu, priopćila je u četvrtak Europska komisija.

Europska komisija sufinancirat će 20 projekata u 13 zemalja u Sredozemlju i na Baltiku. Ukupna vrijednost tih projekata je nešto veća od 12 milijuna eura, a EU će financirati 64 posto od toga iznosa.

Iznos od 484 tisuće eura namijenjen je za provedbu hrvatske Nacionalne strategije za upravljanje otpadom. Sredstva će biti utrošena za pripremu detaljne i sustavne baze podataka kako bi se počela sanirati i uklanjati postojeća odlagališta otpada. Upravljanje otpadom najakutniji je ekološki problem u Hrvatskoj, navodi Europska komisija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi projekt odnosi se na uspostavu institucionalnih, zakonodavnih i organizacijskih kapaciteta za ispunjenje hrvatskih obveza koje proizlaze iz Protokola iz Kyota i Konvencije o klimatskim promjenama UN-a. Taj će projekt EU financirati s 368.870 eura.

Treći projekt, koji će EU financirati s 219.000 eura namijenjen je zaštiti porječja rijeke Mure.

(Hina) xsv ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara