EU pozdravio pobjedu Juščenka

PREDSJEDNIK Europske komisije Jose Manuel Barroso pozdravio je u ponedjeljak pobjedu Viktora Juščenka na ukrajinskim predsjedničkim izborima kao "dobar dan za Ukrajinu", te ujedno pozvao na "nesmetan nastavak demokratskog procesa".

"Jučer je bio dobar dan za Ukrajinu i demokraciju. Sada je važno da se demokratski proces nesmetano nastavi ... uz potporu svih stranaka", rekao je Barroso u priopćenju. Također je ocijenio da je jučerašnji dan važan za odnose Europske unije i Ukrajine.

"Slobodni i pošteni izbori otvaraju put prema snažnijoj suradnji s Ukrajinom, čime će u potpunosti doći na vidjelo akcijski plan predviđen okvirom politike susjedstva EU-a", pojasnio je Barroso.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell čestitao je "ukrajinskom narodu na primjerenoj političkoj zrelosti tijekom izbornog procesa".

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana je nakon pobjede Viktora Juščenka pozdravio "osjećaj odgovornosti" ukrajinskih čelnika i pozvao ih da "zajednički nastave raditi".

Solana je izrazio veliko zadovoljstvo velikim odazivom birača i malim brojem incidenata, čestitavši ukrajinskom narodu koji je bio "svjestan važnosti ovih izbora za budućnost zemlje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara