EU poziva Izrael da nastavi održavati veze s Abasom

Izrael bi trebao nastaviti kontaktirati s novim palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom unatoč ponovnom nasilju u pojasu Gaze, priopćeno je u utorak iz Europske unije uoči posjeta EUovih dužnosnika regiji.

Izraelski premijer Ariel Sharon nedavno je prekinuo veze s Abasom, nedavno izabranim nasljednikom pokojnog predsjednika Jasera Arafata, jer nije uspio spriječiti napade palestinskih militanata na Izrael.

"Pozivamo Izrael da Abasu da šansu", rekao je novinarima luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn čija zemlja tijekom predstojećih šest mjeseci predsjedava EU-om, nakon razgovora s predstavnicima odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sharon i Mahmud Abas trebali bi se hitno sasstati i razgovarati o smjernicama mirovnog plana", rekao je Asselborn koji će regiju posjetiti 19. i 20. siječnja te će se ondje sastati s Arielom Sharonom, izraelskim ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom i predsjednikom Laburističke stranke Shimonom Peresom. U srijedu će Gazi razgovarati s Abasom te s palestinskim kolegom Nabilom Šaatom.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara