EU privodi kraju popis osoba kojima će biti zabranjen ulaz

MEĐUNARODNE organizacije koje djeluju u BiH u utorak su službeno potvrdile kako Europska unija privodi kraju popis osoba iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije, a koje će, zbog ometanja mirovnog procesa, biti kažnjene zabranom ulaska u zemlje Europske unije.

Kako je za Hinu izjavio glasnogovornik Ureda visokog predstavnika (OHR) Vedran Peršić, tim će popisom u zemlje Europske unije biti zabranjen ulazak osobama koje podržavaju optuženike za ratne zločine, te osobama koje sudjeluju u organiziranom kriminalu kao i onima koji su uključeni u terorističke mreže.

Peršić je potvrdio kako će ovim popisom biti obuhvaćeno 100 osoba od kojih je 25 iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik izaslanstva Europske komisije u BiH Frane Maroević je objasnio kako popis ovih osoba neće biti u cijelosti objavljen odjednom, nego će njegovo skorašnje objavljivanje početi u dijelovima.

Dužnosnici međunarodnih organizacija kažu kako popis Europske unije nije u svezi s nedavnim popisom više od 150 osoba iz zemalja s prostora bivše Jugoslavije, a kojima je američki predsjednik George W. Bush blokirao imovinu i zabranio ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Međutim, i na popisu Europske unije naći će se neka imena s nedavnog američkog popisa, rekli su Peršić i Maroević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara