EU TRAŽI OD SADAMA POTPUNU PROVEDBU REZOLUCIJE 1441

Grčki ministar vanjskih poslova Georgios Papandreou, čija zemlja trenutačno predsjeda EUom, u nedjelju, nakon sastanka sa sirijskim predsjednikom Bašarom alAsadom, pozvao je Irak da potpuno provodi rezoluciju 1441 UNa o svome razoružavanju.

´Imamo poruku za iračkog predsjednika Sadama Huseina. On treba provoditi rezoluciju 1441 usvojenu 8. studenoga u Vijeću sigurnosti UN-a kojom se jača režim inspekcija u Iraku´, kazao je Papandreou na konferenciji za novinare održanoj sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Farukom al Šarom.

´Postoje izgledi za mir i za diplomatsko rješenje ali to znači potpunu suradnju Iraka s UN-om´, dodao je Papandreou ponavljaući stajalište EU-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirija je pak istaknula kako nova rezolucija UN-a, kojom se traži vojna akcija protiv Iraka, nije dobra za sada, ali je naglasio da se UN-ovim inspektorima za razoružavanje treba omogućiti da rade svoj posao.

´Osjećamo da druga rezolucija nije potrebna za sada, no UN-ovim inspektorima treba omogućiti da završe svoj posao i ostatak svijeta ne bi se trebao miješati u njihov posao´, kazao je sirijski ministar al Šara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara