EUPM traži od policije RS podatke o navodnim teroristima

MISIJA europske policije (EUPM) u BiH priopćila je da nikad nije službeno zaprimila informacije o umiješanosti mudžahedina iz BiH u teroristički napad u Madridu 2004. godine, o čemu je 10. svibnja govorio načelnik policije Republike Srpske (RS) Dragomir Andan tvrdivši da policija raspolaže takvim podacima.

U priopćenju objavljenom u četvrtak, EUPM traži od Andana da "odmah proslijedi na istragu vjerodostojne obavještajne podatke vezane uz terorističke aktivnosti u BiH, a ne da ih objavljuje na konferenciji za novinare".

"Policijska misija EU smatra pohvalnim kada policija dijeli informacije s građanima kako bi produbili povjerenje u rad policije. Međutim, kada su u pitanju informacije o istragama ozbiljnih kriminalnih djela, kao što su moguće terorističke aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnost čitave BiH, tada EUPM očekuje da se u potpunosti i bez odgode takve informacije proslijede na hitnu istragu odgovarajućim agencijama za provedbu zakona, poput Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)", navodi se u priopćenju EUPM-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara