Eurocomputer systems dobio CompTIA A+ certifikat

TVRTKA Eurocomputer systems d.o.o. dobila je status CompTIA A+ Authorized Service CenterTM (ASC) i time postala prva IT tvrtka u Hrvatskoj tog statusa.

Akreditacija dobivena od Computing Technology Industry Association (CompTIA), potvrđuje da tvrtka ima dovoljan broj zaposlenih tehničara i inženjera održavanja koji odgovaraju  industrijskom standardu za održavanje i podršku PC računala postignuvši CompTIA A+ certifikaciju.

Minimalno 50% zaposlenih tehničara/inženjera mora biti  CompTIA A+ certificirano da bi tvrtka mogla dobiti  CompTIA ASC status. CompTIA A+ certifikacija je svjetski priznata akreditacija koja potvrđuje znanje servisnih tehničara/inženjera koje odgovara minimalno 500 sati praktičnog iskustva.

Certifikat ujedno dokazuje da kandidat ima široko znanje i kompetencije za održavanje aparaturne opreme i operacijskih sustava koji uključuju instalaciju, konfiguraciju, dijagnostiku kvarova , preventivnog održavanja kao i osnova mrežnih tehnologija, navodi se u priopćenju tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ECS je  utemeljen 1991., a do danas je postignuo značajne poslovne uspjehe koji tvrtku svrstavaju u sam vrh hrvatskih informatičkih tvrtki. Tvrtka pruža i usluge projektiranja, inženjeringa, konzaltinga, školovanja i izgradnje informacijskih sustava. Isporučuje cjelovita rješenja za informacijske sustave, od aplikativnih rješenja do složenih mreža, komunikacijskih i distribuiranih sustava.

Pri tome se oslanja na informacijske tehnologije svjetski poznatih proizvođača, kao što su Cisco, IBM, HP, Microsoft, Oracle, 3COM i drugi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara