"Euroimage" dodijelio Rajku Grliću 200.000 eura

Međunarodna filmska fundacija "Euroimage" dodijelila je hrvatskom redatelju Rajku Grliću 200.000 eura za film "Karaula" koji će se snimati u slovenskoj, makedonskoj i bosanskohercegovačkoj koprodukciji.

Odluku o dodijeli toga novca redatelju Grliću sinoć je u Istanbulu jednoglasno donio Odbor povjerenika Euroimagea, izvjestila je večeras Hinu glasnogovornica Ministarstva kulture Sunčana Glavak.

Riječ je o prvim sredstvima koje je hrvatska kinematografija dobila od početka 2002., od kada Hrvatska ima svoga predstavnika pri toj međunarodnoj filmskoj fundaciji. Hrvatski predstavnik u toj fundaciji sada je Albert Kapović.

Inače, članstvo u Euroimageu Hrvatsku godišnje stoji oko 150.000 eura što hrvatskim filmskim djelatnicima otvara i mogućnost prijave i natjecanja za financiranje filmskih projekata za što je jedini uvjet da se snimaju u koprodukciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Grliću, "Euroimage" je dodijelio i 14.000 eura za distribuciju dvaju filmova distribuciji UCD.

Glasnogovornica ministarstva kulture izvijestila je da je u "Euroimageu" u postupku i dodjela novca za obnovu kino dvorana u Puli, Splitu i Dubrovniku.

(Hina) xip yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara