Europljani će ove godine na ljetovanje u Tursku i Egipat

Europljani će ove godine na ljetovanje u Tursku i Egipat

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

EUROPSKI trendovi pokazuju da se potražnja za ljetnim odmorima stabilizirala u velikim i važnim zemljama za turizam Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a najveća potražnja je za destinacijama u Turskoj i Egiptu.

Gfk Tourism Distribution Panel tvrdi kako su krstarenja trenutačno vrlo popularna u Europi. Dok buking ljetnih odmora u Velikoj Britaniji raste, a u Njemačkoj je na razini prošle godine, potražnja za odmorom u Italiji i Nizozemskoj se smanjuje. Pokazuje se i trend smanjenja obiteljskih odlazaka na ljetovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hit ljeta je Turska

Prema sadašnjim pokazateljima ove godine će hit ljeta biti Turska za kojom najviše žude Britanci, Nijemci i Nizozemci. Španjolska i Grčka bilježe pad najavljenih posjeta u odnosu na prošlu godinu. U Turskoj će ove godine biti i mnogo Rusa kojih je čak 36 posto već rezerviralo ljetovanje u toj zemlji Mediterana. Talijani i Francuzi ove godine preferiraju odmore u vlastitoj zemlji.

Među deset najpopularnijih destinacija za Europljane ove godine će sigurno biti i Egipat gdje planiraju ići Englezi, Nijemci, Nizozemci, Rusi i Talijani. Ove krizne godine turističke agencije ostvaruju velike profite velikoj potražnji za putovanjem s kruzerima, a sve popularniji su i "last minute" aranžmani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara