Europski dom i Europski pokret predstavili novo vodstvo

NA KONFERENCIJI za novinare danas su se predstavili novi predsjednik Europskog pokreta Tomislav Čizmić, predsjednik Europskog doma Mislav Stipić, glavni tajnik Europskog pokreta Tomislav Prosinečki i glavna tajnica Europskog doma Vesna Šimić.

Cilj je Europskog pokreta organizacijski ojačati, rekao je Čizmić, a Stipić najavio nove planove i projekte kako bi se, rekao je, od negativne medijske prezentacije zbog slučaja Ljubomira Čučića, bivšeg glavnog tajnika Europskog pokreta, krenulo s predstavljanjem stvarnih rezultata tih udruga.

Čelni ljudi udruga izabrani su na izvanrednoj skupštini 9. listopada.

Od srpnja ove godine, kada je s dužnosti glavnog tajnika razriješen Ljubomir Čučić, te udruge su bile bez stalnog vodstva. Čučić je ostavku podnio u svibnju, nakon što ga je supruga Magali Boers-Čučić u medijima optužila za višegodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje. Nakon što ga je Skupština Europskog pokreta dva mjeseca kasnije razriješila dužnosti i imenovala privremenu glavnu tajnicu odlučeno je da će novi glavni tajnik biti izabran temeljem javnog natječaja.

Središnji odbor ima većinu ovlasti koje je imao glavni tajnik.

Dužnost glavnog tajnika Europskog pokreta ostala je profesionalna, dok će predsjednik kao i do sada volontirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara