Europski pučani nisu (još) izbacili Koštuničin DSS

Europski pučani nisu (još) izbacili Koštuničin DSS

DEMOKRATSKA stranka Srbije, aktualnog premijera Vojislava Koštunice nije isključena iz članstva Europske pučke stranke!

Naime, novinska agencija AFP objavila je vijest u kojoj stoji kako je DSS radi svojih stavova o neovisnosti Kosova izbačena iz EPP-a, no tu vijest demantirao je prvi europski pučanin Wilfried Martens riječima kako to nije bilo na dnevnom redu, te da će ovih dana "stupiti u dijalog s premijerom Koštunicom i njegovom vladom". 

Naime, neslužbena izvješća govorila su o tome, kako su suspenziju DSS-a,koji je pridruženi član, tražili iz njemačke Kršćanske demokratske unije (CDU) podnijevši zahtjev za suspenzijom odnosno isključenjem DSS-a. Srpske agencije su tvrdile da je najgorljiviji pobornik tog poteza bila Doris Pack, CDU-ova zastupnica u Europskom parlamentu, ali je ona kasnije to opovrgnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No da bi se uopće o tome raspravljalo potrebno je da ga postavi najmanje sedam stranaka iz najmanje pet zemalja. Srpski mediji prenijeli su i vijest kako se o isključenju DSS iz europskih pučana suprotstavio i premijer Sanader.

Osim DSS, od srpskih stranaka status pridruženog člana u Europskoj pučkoj stranci ima i G17 Plus, mala i proeuropski orijentirana stranka bliska predsjedniku Tadiću i njegovim demokratima.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara