Europsko priznanje osječkom Rotaract Clubu

Osječki Rotaract Club, koji okuplja mladež osječkog Rotary Cluba, na prošlotjednoj je europskoj konferenciji rotaract klubova u Budimpešti dobio prvu nagradu u kategoriji socijalnih projekata za prošlu godinu za svoj projekt "Revije suvremenog BiH filma u Osijeku", izvijestili su danas predstavnici toga kluba.

Koordinator toga projekta Tomislav Levak kazao je na konferenciji za novinare kako je revija suvremenog BiH filma, održana krajem svibnja i početkom lipnja prošle godine, uspjela iznad svih očekivanja te da je i na samoj europskoj konferenciji ocijenjena kao jedinstven projekt u povijesti rotaract klubova, jer do sada niti jedan klub nije organizirao filmski festival.

Revija je organizirana u suradnji s Rotaract Clubom Sarajevo i osječkim Rotary Clubom, te uz pokroviteljstvo Veleposlanstva RH u Sarajevu, Veleposlanstva BiH u Zagrebu, Ministarstva kulture i sporta sarajevskog kantona te Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Namjera joj je bila potaknuti kulturnu razmjenu između Hrvatske i BiH, ističu u osječkom Rotaract Clubu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik toga kluba Davorin Turkalj ocijenio je kako ovogodišnja nagrada znači priznanje kontinuianom djelovanju osječkog Rotaract Cluba, koji je i prošle godine u ovoj kategoriji osvojio treću nagradu za projekt donacije knjiga hrvatskoj manjini u Vojvodini.

(Hina) xivuč yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara