Evakuacija gotova: Zadnjih 26 Hrvata vratilo se iz Libije

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

POSLJEDNJI hrvatski radnici koji su bili zatočeni u Libiji večeras oko 19.30 sati sletjeli su u Zagreb. Kako su javili iz Croatia Airlinesa poseban charter krenuo je u 12.30 iz Zagreba za Kairo, gdje su već čekali radnici CROSCO-a koji su kopnenim putem stigli iz libijskog grada Kufre do Kaira.

Nakon što radnici CROSCO-a slete u Zagreb, svi će hrvatski državljani biti evakuirani iz Libije. U Libiji ostaju tek četiri Hrvata, koji nisu ni tražili evakuaciju. Gordan Jandroković na konferenciji za novinare kazao je da je od 21. veljače evakuirano 404 Hrvata i 51 strani državljanin. Iz Libije je izvučeno 301 osoba koje su radile za hrvatske tvrtke, te 103 osobe koje su radile za strane tvrtke.

U Libiji su ostala još samo četiri hrvatska državljana, koji nisu željeli napustiti zemlju. "Ministarstvo će i njima pružiti pomoć ukoliko im bude potrebna", rekao je Jandroković i naglasio kako su vrlo zadovoljni što nitko od Hrvata nije stradao u neredima u Libiji. Hrvatska je u evakuaciji svojih državljana imala pomoć iz Njemačke, Austrije, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Italije, Mađarske i SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara