Facebook došao do broja od 300 milijuna članova

Tekst: N.Š.
Foto: Facebook

DRUŠTVENA mreža Facebook objavila je kako se njeno članstvo povećalo na 300 milijuna korisnika diljem svijeta i od ove godine posluju s profitom, javljaju svjetski mediji. Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, rekao je kako ovako velik broj registriranih korisnika označava početak, jer se kompanija planira dalje razvijati.

"To je velik broj, ali mislimo o tome na način da tek počinjemo ostvarenje našeg cilja, a to je povezivanje svih", napisao je Zuckerberg na svom blogu.

Facebook je objavio kako ima 250 milijuna ljudi u srpnju što znači da su u samo dva  mjeseca povećali članstvo za 50 milijuna ljudi. Brojka od 300 milijuna jednaka je broju Internet korisnika u Kini ili zbroju web korisnika u 10 najvećih europskih zemalja.

Objavljeno je također kako kompanija konačno posluje s profitom, nakon pet i pol godina postojanja. "Ranije ove godine rekli smo kako očekujemo pozitivno poslovanje negdje u 2010. godini i drago mi je što mogu objaviti kako je to postignuto u posljednjem kvartalu", rekao je Zuckerberg. Ova informacija ponovno je  potaknula nagađanja da bi dionice Facebooka mogle na burzu sljedeće godine, što se u prošlosti neprestano negiralo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara