Facebook na zahtjev Izraela izbrisao stranicu Treće palestinske intifade

Screenshot: Maan News Agency

STRANICA na Facebooku pod imenom "Treća palestinska intifada (sveti rat, ustanak)" imala je čak 350 tisuća obožavatelja, a pozivala je na pobunu protiv izraelske vojske. "Sudnji dan će doći tek kada muslimani ubiju sve židove", pisalo je između ostalog na stranici na kojoj je bio poziv Palestincima da izađu na ulice nakon molitve u petak 15. svibnja i započnu pobunu. Također, fotografije koje su objavljene na stranici prikazivale su mrtvu palestinsku djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Unatoč tome što je u imenu imala riječ intifada, stranica je kad je pokrenuta pozivala na mirni prosvjed. No, kako je sve više ljudi stizalo na stranicu, proširili su se pozivi na nasilje. Također, pokretači stranice koji su se na početku činili miroljubivima, počeli su pozivati na nasilne prosvjede", izjavio je Andrew Noyes, Facebookov menadžer za odnose s javnošću dodajući kako je pravilo kuće ukinuti takve stranice te da će to činiti i ubuduće, prenosi AFP.

"Zatražio sam od Zuckerberga da se odredi linija slobode izražavanja i nasilja te da se ona ne smije prijeći. Ovo su bili divlji poticaji na nasilje", rekao je izraelski ministar koji je osnivaču Facebooka poslao pismo u kojemu ga je zatražio da se sporna stranica makne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara