Fani zagospodarila Splitom: Stupić za mamu, Upravno vijeće za tatu

Foto: Duje Klarić / Cropix, Index

FANI HORVAT postala je prava gazdarica Splita. Nakon što je Index nedavno otkrio zanimanje Državnog odvjetništva za stupić postavljen u Slavićevoj kako bi mama pred kućom mogla parkirati svoj Mercedes, pokazalo se da ni tata Horvat nije bio zanemaren. Danas je stupio na svoju novu funkciju u Upravno vijeće Javne ustanove Športski objekti, i to kao predstavnik Radničkog vijeća.

Dva Radnička vijeća, jedno ne priznaje drugo

Situacija je, međutim, daleko od normalne i uobičajene, jer je tatu Horvata u Upravno vijeće izabralo novoosnovano Radničko vijeće kojim predsjeda voditelj protupožarne zaštite Frane Matusina. Staro Radničko vijeće koje vodi šef bazena na Poljudu Gordon Cerjan imalo je drugog predstavnika za Upravno vijeće - Milku Šerić, koja je danas razriješena.

U Športskim objektima tako djeluju dva Radnička vijeća, jedno ne priznaje legitimitet drugog. Gordon Cerjan Indexu je samo kratko izjavio kako zna što radi Matusina i da je poduzeo stanovite pravne korake pa upravo zbog toga ne bi komentirao aktualnu situaciju. "Ne bih dolijevao ulje na vatru", oprezan je bio Cerjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tata Horvat je gospodin i moralna vertikala...

Matusina je, s druge strane, nakon početne skepse, bio vrlo iscrpan. "Cerjan nema podršku radnika. Naše je Radničko vijeće legitimno. A njemu bi bilo bolje da radi i gleda svoja posla", poručio je Matusina. Po njemu Milka Šerić više ne može predstavljati radnike Športskih objekata, unatoč tome što je to radila punih šest godina. Zašto, nije otkrio. Ali je zato bio pun hvale za Zvonimira Horvata, tatu Fani Horvat. 

"To je jedan gospodin. On je moralna vertikala, a ne Cerjan. On će zastupati sve radnike bez ikakve diskriminacije, što dosad nije bio slučaj", tvrdi Matusina. 

Formula za Upravno vijeće: Jurin brat, Kerumov punac...

"Zvone Horvat je krasan čovjek, visoko je podigao letvicu. Istina je da radi kao domar, no nije mu to jedini posao. I obrazovan je. Ima višu ekonomsku. To što je otac Fani Horvat nema nikakve veze. Cijeli je život bio uz obitelj, uredno plaćao alimentaciju. Jednostavno se život poigrao i sad imamo tu situaciju koju imamo", nije vidio Matusina ništa posebno sporno u imenovanju tate Horvata u Upravno vijeće.

Da sve ostane u obitelji, već su se ranije pobrinuli. Upravnim vijećem, naime, šefuje Drago Šundov, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova. Predsjednik Šundov je, inače, prometni policajac, koji se u slobodno vrijeme bavi voćarstvom i pjeva u klapi. Na sjednice Vijeća dolazi u odori, sa oružjem i toki-vokijem. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara