Farkaš: Ovo je totalni staljinizam!

BRANIMIR FARKAŠ, HTV-ov novinar kojeg optužuju da su na njegovom kompjuteru nađeni pornografski sadržaji tvrdi kako to nije istina, te da mu podmeće netko iz HTV-a, jer na računalu na kojem je pronađen diskriminirajući sadržaj radi više ljudi.

"Ja sam postao celebrity nakon što me netko oblatio što dokazuje u kakvom su stanju mediji u Hrvatskoj." - kazao je na početku razgovora za Index Branimir Farkaš dodajući kako ima i gorih slučajeva no svoj smatra posebnim.

Naime, Farkaš je otac dvoje malodobne djece, od kojih je jedno hendikepirana djevojčica, koju svaki dan vodi u školu u Nazorovu.

"Možete si misliti kako mi je kad me drugi roditelji i profesori gledaju kao bolesnu osobu" - kazao je Farkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pozadini svega je jedno orkestralno blaćenje kojemu je cilj da me se isključi iz rasprave o javnoj televiziji. Trebao sam nastupiti na jednoj tribini i govoriti o javnoj televiziji, međutim ispričao sam se i nisam došao. Cijeli događaj smatram upozorenjem iz HTV-a da ne smijem istupati izvan Kuće." - kazao je Farkaš.

Farkaš je kazao kako ga je jučer u roku od pola sata nazvalo 5 hrvatskih novinara iz hrvatskih dnevnih listova, te da vjeruje kako je netko s HTV-a njih nazvao i pokrenuo tako hajku na njega.

"Ovo je totalni staljinizam. Napad na čovjekovo dostojanstvo i čovjekov integritet. " - kazao je ogorčeni Farkaš dodajuči kako su on i ostali potpisnici peticije o javnoj televiziji etiketirani kao desničari, jer su očito oni koji su to proglasili mislili da je najlakši način nekoga tako ušutkati.

"Mi želimo samo profesionalizam u novinarstvu i vođenju javne televizije" - zaključio je Farkaš dodajući kako je pokušao sve riješiti unutar kuće, no kako nije uspio stvar je predao sudu i u tijeku je radni spor između njega i HTV-a zbog upozorenja pred otkaz.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara