FBI identificirao 20. otmičara u napadima 11. rujna

AMERIČKI FBI uspio je identificirati operativca al Qaede za kojega vjeruje da je pokušao pridružiti se teroristima u napadu na SAD 11. rujna 2001. kao dvadeseti otmičar, piše u srijedu USA TODAY.

List piše, pozivajući se na američkog policijskog dužnosnika koji je zatražio da ostane neimenovan, da je operativac al Qaede ušao u Sjedinjene Države, ali je morao otići nešto prije nego je 19 terorista otelo četiri zrakoplova i izvelo napade u kojima je poginulo oko 3.000 ljudi. Dužnosnik nije želio reći zašto je operativac otišao niti je li živ i je li ga SAD uhitio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je FBI u pravu bit će riješena jedna od zagonetki napada 11. rujna: zašto su u zrakoplovu United Flight 93 bila četvorica otmičara kada je pao u Pennsylvaniji, a u tri druga po pet terorista. Identificirani pripadnik al Qaede bio bi peti otmičar u zrakoplovu United Flight 93.

Taj pripadnik al Qaede, čije se ime ne zna, nije zatvoreni Zacarias Moussaoui ili Ramzi Bin al-Shibh, navodno jedan od aktera zavjere 11. rujna, za koje su američke snage sigurnosti jedno vrijeme vjerovale da su 20. otmičar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara