FBI istražuje zamjenika ravnatelja koji je preko web kamere špijunirao učenika u njegovom domu

FBI istražuje zamjenika ravnatelja koji je preko web kamere špijunirao učenika u njegovom domu

Tekst: J.C.
Foto: AFP (Arhiva)

ZAMJENIK ravnatelja srednje škole u američkoj saveznoj državi Pennsylvania pod istragom je FBI-ja zbog prijave da je jednog učenika špijunirao preko web kamere na njegovom kućnom računalu! Neimenovani FBI-jev istražitelj za CNN je potvrdio kako su roditelji dječaka podigli prijatelju nakon što su otkrili da zamjenik ravnatelja tajno promatra njihovog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da cijeli slučaj bude bizarniji, afera je otkrivena nakon što je zamjenik ravnatelja iskoristio video materijal koji je dobio špijunirajući učenika da ga kazni. Optužio ga je, naime, za "neprimjereno ponašanje". Bijesni roditelji su, nakon što su shvatili da škola tajno promatra njihovog sina u privatnosti njegovog doma, odmah podigli tužbu protiv škole.

Škola je sve optužbe demantirala u priopćenju za medije. "Niti u jednom trenutku zaposlenici škole nisu imali pristup softwareu koji bi omogućio tako nešto. Vjerujemo da se radi o neosnovanom napadu", navodi se u priopćenju. Odvjetnici obitelji koja je podnijela tužbu za sada ne žele komentirati slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara