FBI traga za 11 egipatskih studenata, vlasti vjeruju da nisu teroristi

U SAD-u je u tijeku potraga za 11 egipatskih studenata koji su s važećim vizama ušli u državu, no u ponedjeljak se nisu pojavili na sveučilištu u Montani.

FBI je u subotu poslao priopćenja svim državnim službama te im poslao sve podatke o studentima uključujući i fotografije.

"U ovom trenutku nije poznato jesu li pripadnici neke terorističke skupine. Pristupite im s oprezom" - stoji u priopćenju.

FBI tvrdi kako nemaju nikakvih dokaza koji bi upućivali na kriminalne radnje ili eventualnu terorističku prijetnju od strane nestalih studenata.

U SAD je stigla skupina od 17 studenata kojima je odobrena viza, starosti od 17 do 22 godine još 29. rujna. Njih 6 kasnije se u okviru izmjene studenata javilo na Državno sveučilište Montana, no njima 11 izgubio se svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor povezan s istragom kazao je za CNN kako su studenti vjerojatno ostali u New Yorku u posjeti rođacima ili traže posao.

Američke vlasti angažirale su u istrazi i strane agente kako bi bili sigurni da SAD-u ne prijeti novi teroristički napad.

"Želimo razgovarati s njima. U ovom trenutku nemamo razloga vjerovati kako od njih prijeti teroristički napad" - kazala je za CNN tajnica Ministarstva domovinske sigurnosti Julie Myers.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara