FBI zbog ubojstva uhitio sina legendarnog mafijaša Johna Gottija

NJUJORŠKI mediji javljaju kako je FBI danas uhitio Johna A. Gottija, isto tako poznatog kao John Gotti Junior,  pod optužbom za tri mafijaška ubojstva.

44-godišnji Gotti, za kojeg federalne vlasti tvrde da je bivši poglavar njujorške mafijaške obitelji Gambino, bi, prema izvorima koje citira New York News 4, trebao biti zajedno s još nekoliko mafijaša optuženog od strane federalnog tužitelja u Tampi.

John Gotti Jr. je široj javnosti poznat kao sin Johna Gottija, čelnika obitelji Gambino kojeg mnogi smatraju posljednjim velikim vođom italoameričke mafije. Gotti, koji se volio pojavljivati u javnosti sa skupim odijelima, stekao je nadimak "Teflonski don" kada je cijeli niz optužbi protiv njega propadao na sudovima. Međutim, izdaja njegovog doglavnika Sammyja "Bulla" Gravana je omogućila FBI-ju, a kasnije i federalnim vlastima, da dokažu upetljanost u niz ubojstva zbog ćega je Gotti Senior 1992. godine završio u zatvoru gdje je umro deset godina kasnije.

Iako su se nakon Seniorovog odlaska u zatvor kao vođa obitelji Gambino spominjao Seniorov brat Peter, mnogi mediji su Johna Juniora proglasili nasljednikom, odnosno novim vođom mafije. On je to uvijek opovrgavao, a godine 1999. se javno odrekao mafije, pa čak i svog oca, optuživši medije da su mu ugrozili život lažno ga proglasivši mafijaškim vođom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John A. Gotti je, međutim, tri puta bio uhićen pod optužbom za iznude i prijevare povezane s organiziranim kriminalom. Sve su optužnice, međutim, na sudu propale.

Juniorova mlađa sestra Victoria je, inače, uspješna spisateljica krimi-romana, a godine 2005. je zajedno sa svojom obitelji nastupala u reality showu Growing Up Gotti.

D.A.

Foto: Gothamist.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara