Festival hrvatske glazbe u Beču od 1. do 12. lipnja

U organizaciji Udruženja za promicanje hrvatske glazbe (Verein zur Foerderung der kroatischen Musik), hrvatskog Veleposlanstva u Austriji, hrvatskog Ministarstva kulture i Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb, od 1. do 12. lipnja u Beču će biti organiziran Festival hrvatske glazbe.

Kako je danas najavljeno iz Koncertne direkcije Zagreb, Festival obuhvaća koncerte jazz- i klasične glazbe, a u 12 koncerata svoje će umijeće predstaviti vrhunski hrvatski glazbenici. Festival će se održavati u najelitnijim bečkim koncertnim prostorima.

Udruženje za promicanje hrvatske glazbe u Beču već je s velikim uspjehom organiziralo niz koncerata među kojima su i koncert Zagrebacke filharmonije u Zlatnoj dvorani Musikvereina i bečkom Konzerthaus, kao i koncert Zagrebačkih solista u Novoj dvorani Konzerthausa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu jazz programa nastupit će Matija Dedić Trio, Boško Petrović Trio, Ratko Zjaca Quartett, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble, te Cosmo Dragojević, dok će u sklopu koncerata klasične glazbe nastupiti Mario Penzar i Anđelko Krpan, Hrvatski barokni ansambl i Ivana Kladarin, Gudački kvartet Sebastian, Dalibor Cikojević, Nikša Bobetko, Trio Pleyel, Dalibor Cikojević, Zagrebački gitaristicki kvartet, te Wiener Tschuschenkapelle i Hatski trio.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara