Festival "Književnost uživo" počinje 5. studenoga

Festival "Literature live festival Književnost uživo" koji organizira Društvo hrvatskih pisaca i Hrvatski PEN centar održat će se od 5. do 9. studenoga u Zagrebu.

Na njemu će nastupiti tridesetak inozemnih književnika, među kojima, Robert Dickson, Louis Dubost, Herta Mueler, Francine Prose, Jo Shapcott, Peter Waterhouse i Peter Waterhouse, izjavila je danas na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkoj knjižari Profil koordinatorica festivala Sibila Petlevska.

Na festivalu će nastupiti samo strani autori kako bi se naša publika upoznala s međunarodnom produkcijom, napomenula je i dodala kako će neki naši autori koji se od prije poznaju s tim autorima voditi pred publikom razgovor u obliku stanovitih televizijskih talk-showa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Društva hrvatskih pisaca Velimir Visković je podsjetio kako je održavanje takvoga književnoga festivala potaknuto na izdisaju naraštaja fak-književnika.

Nakladnik Nenad Popović požalio se da za razliku od političkih stranaka koje plaćamo, za tako važan festival Grad Zagreb i Ministarstvo kulture nemaju novaca.

(Hina) xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara