Festival meteorologa otvoren u Parizu, vrhunac u Zagrebu

MEĐUNARODNI festival vremenske prognoze, čiji će vrhunac biti u Zagrebu na dodjeli "meteoroloških oscara", otvoren je danas u Parizu.

Ovaj jedinstveni skup u svijetu natjecanje je televizijskih kuća i meteoroloških službi u prezentaciji vremenske prognoze.

Otvorenje 13. po redu Festivala proglašeno je u francuskom Senatu, a na njemu će se velikim dijelom govoriti o promjeni klime i njezinu utjecaju na okoliš. U Francuskoj se održava od 21. do 25. ožujka, a u Hrvatskoj od 29. ožujka do 2. travnja, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

"Meteorološke prognoze su najbolji primjer prožimanja znanosti, tehnologije i suvremenih medija", rekao je na otvorenju Festivala dr. Zdenko Franić, zamjenik ministra znanosti i tehnologije.

"Hrvatska će sljedeći tjedan biti medijski centar svijeta", naglasio je dr. Franić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori najavljuju dolazak u Zagreb medija s gotovo svih kontinenata, među kojima su i tv postaje Weather Channel, Sky News, TF1 i Rai Uno. Cijelo događanje bit će u muzeju Mimara, a završna večer, u produkciji HRT-a, u hotelu Opera.

Vrhunac Festivala bit će dodjela nagrade za najbolju znanstvenu prezentaciju vremenske prognoze, tzv. "meteorološki oscar", najavio je mr. Ivan Čačić, koordinatora Festivala za Hrvatsku, zemlju domaćina Festivala.

Glavni partner festivala su: Svjetska meteorološka organizacija, organizacija EUMETSAT, europsko i hrvatsko meteorološko društvo te Hrvatsko novinarsko društvo. Također, ministarstva znanosti i tehnologije, okoliša i prostornog uređenja, poljoprivrede, te prosvjete i športa, Hrvatska turistička zajednica, Turistički ured Grada Zagreba, Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

(Hina) icac vl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara