Fflickenschield: MMF ne traži od Hrvatske hitne izmjene Zakona o radu

VODITELJ misije MMF-a u Hrvatskoj Hans Flickenschield izjavio je nakon današnjeg sastanka s čelnicima hrvatskih sindikalnih središnjica da MMF ne traži od Hrvatske hitne izmjene Zakona o radu (ZOR).

MMF ne požuruje hrvatsku Vladu oko izmjena ZOR-a, niti je uvjetovao rok usvajanja izmjena ili visinu pojedinih instituta, već se time više bavi Svjetska banka, rekao je Flickenschield novinarima.

Ako su predložena rješenja nekvalitetna, ne treba forsirati izglasavanje novog ZOR-a po svaku cijenu, već se to može odgoditi za neku drugu Vladu, kazao je.

Istodobno, MMF nema ništa protiv toga da se novi ZOR izglasa do 1. srpnja, kako je najavljeno, i razumije Vladu koja taj posao želi odraditi u svojemu mandatu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flickenschield je poručio da je fleksibilizacija tržišta rada nužna, a ako se novi ZOR pokaže lošim, ionako će se ubrzo ponovno mijenjati.

Po riječima predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Davora Jurića, na današnjem sastanku s predstavnicima MMF-a više se razgovaralo o hrvatskom proračunskom deficitu i akcijama koje će središnja banka poduzeti u vezi ograničavanja rasta kredita.

MMF i sindikati dijele zabrinutost zbog rasta hrvatskog vanjskoga duga, jer se to može loše odraziti na položaj hrvatskih radnika, rekao je Jurić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara